Telefon : 0745.136.727
  • Implantologie

    Implanturile dentare reprezintă la ora actuală singura posibilitate de a înlocui dinții lipsă prin protezare fixă (diferită de protezele mobile, care trebuiesc îndepartate din gură pentru igienă), rezultând o dentiție foarte apropiată de dintii naturali.

    Ce reprezintă un implant dentar?

    Implantul dentar este practic un mic șurub de titan care înlocuiește rădăcina dentară. Intervenția chirurgicală prespune inserarea implantului în osul maxilar superior sau inferior, operatie complet nedureroasă.

  • Chirurgie

    Cea mai frecventă intervenție chirurgicală întalnită în stomatologie este extracția dentară. Atunci cand un dinte este foarte distrus si nu mai poate fi refăcut sau dacă îmbolnăvirea sa provoacă complicații, atunci el trebuie extras.

    În Cabinetul Stomatologic Dr.Dan Georgescu se realizează urmatoarele intervenții chirurgicale:
    – implanturi dentare
    – extracții dentare
    – odontectomii
    – rezecții apicale
    – chistectomii
    – premolarizări
    – transplantări
    – chirurgie parodontală
    – intervenții chirurgicale ajutătoare inserării implanturilor

  • Protetica dentară

    Cele mai frecvente tratamante protetice sunt:

    • tratamentul cariei dentare
    • lucrări protetice din porțelan, pe suport de ZIRCONIU
    • lucrări protetice din porțelan, cu suport metalic (crom cobalt sau aur platinat)
    • lucrări protetice din porțelan fara suport metalic
    • încrustații
    • fațete dentare
    • lucrări pe implanturi dentare
    • proteze acrilice și scheletate

    Tratamentul cariei dentare

    Caria dentară este o leziune care distruge țesuturile dure ale dintelui.

    In fazele incipiente, ea nu poate fi observată decât de către medicul dentist; atunci când prezența cariei este sesizată și de pacient, leziunile sunt deja avansate. De aici rezultă importanța controalelor periodice la cabinetul de stomatologie, pentru a putea surprinde îmbolnăvirea în stadiul incipient. Cu cât caria este surprinsă mai devreme, cu atât sacrificiul dinților este mai mic, tratamentul este mai simplu, mai puțin costisitor și necesită mai puține ședințe. La început, caria se manifestă ca o simplă colorație maronie a dintelui. Ulterior apare o cavitate, care continuă să se mărească. Dacă procesul evoluează, se produce și inflamația pulpei dentare („a nervului”), ceea ce duce la necesitatea îndepărtării acesteia și la obturarea canalelor radiculare („se omoară nervul”).

    Tratamentul cariilor urmăreste:

    – îndepărtarea în totalitate a țesuturilor dentare afectate,

    – protecția țesuturilor sănătoase, prin utilizarea unor materiale care izoleaza dintele de variațiile de temperatură

    – reconstrucția dintelui (plomba), cu ajutorul unor materiale care asigură in egală masură rezistență, funcționalitate si estetică.

    Atunci când caria dentară a distrus o mare parte din dinte, acesta nu mai poate fi refăcut printr-o simpla obturație („plomba”). Pereții restanți sunt prea subțiri pentru a putea suporta presiunea care se exercită asupra dintelui atunci când mâncăm și se pot fractura. De aceea este necesară protecția pereților sănătoși, prin acoperirea lor cu o coroană dentară.

    Daca totuși dintele nu mai poate fi salvat și este extras, spațiul lipsă poate fi completat fie printr-o lucrare protetică (punte dentara), fie cu ajutorul unui implant dentar. Coroanele și punțile dentare sunt lucrari protetice fixe (cimentate). Dacă pacientul pierde un număr mare de dinți, se confecționeaza o proteză dentară care trebuie îndepartată zilnic, pentru igienizare (lucrare protetica mobilă).

    Lucrari protetice pe zirconium

    Aspectele benefice ale zirconiului sunt determinate de proprietațile lui:
    • compatibilitatea totală cu țesuturile cavitații bucale, datorată faptului că zirconiul este practic bio-inert, de unde și eliminarea oricarei posibilități de apariție a unei reacții alergice.
    • scăderea riscului de afectare a pulpei dentare, ca urmare a conductibilitații termice scăzute și a preparației limitate a dintelui (necesită indepartare minimă de substanța dentară – smalț)
    • durabilitatea lucrării, datorată rezistenței mecanice crescute a zirconiului si absenței totale a coroziunii in mediul bucal
    • eliminarea gustului neplăcut si a colorației marginale (fenomene prezente in cazul restaurărilor prin coroane ceramice clasice), fapt datorat adaptării marginale impecabile a lucrărilor ceramice pe zirconiu, ca rezultat al utilizarii tehnologiei CAD / CAM

    Fațetele dentare din portelan reprezintă un domeniu special al esteticii dentare. Spre deosebire de albire, care modifică doar nuanța dinților dumneavoastră, fațetele din porțelan constituie o modalitate elegantă de a îmbunatați zâmbetul, chiar și atunci când există probleme de forma, aliniament, lungime, sau poziție ale dinților. Având o grosime foarte redusă, fațetele necesită șlefuirea unei cantitați foarte mici de smalț. Rezultatul este uimitor. Dinții dumneavoastră vor avea culoarea, dimensiunea și forma dorite.

  • Pedodonție

    Pedodonția este o specialitate stomatologică ce se adresează copiilor, ocupându-se cu profilaxia si tratamentul dinților de lapte si a dinților permanenți tineri. Vizita copilului la dentist trebuie să se producă cât de timpurie; e de dorit ca aceasta să se desfăsoare într-o atmosferă veselă, relaxată, copilul s-o perceapă ca pe o joacă.

    Pedodontia se ocupă de toate aspectele prevenției și tratării afecțiunilor stomatologice: profilaxia, terapia, chirurgia si nu in ultimul rând depistarea anomaliilor dento-maxilare si rezolvarea lor de catre ortodont.

    Inhalosedarea

    1.Inhalosedarea in tratamentele la Copii

    2.Inhalosedarea in tratamentele la Adulti.

    Inhalosedarea este o metodă de tratament a afecțiunilor dentare la copii si adulții care se tem în general de tratamente medicale și în special de cele stomatologice (zgomotul aspiratorului, al frezei de turbină, mirosurile înțepătoare ale substanțelor,anestezie locale injectabile). ACEASTA constă in inhalarea pe nas cu ajutorul unei maști speciale a unui amestec de gaze în care cea mai mare parte este oxigenul și o mică parte de protoxid de azot. Efectul inhalării se instalează după un timp variabil de pâna la 20 – 30 de minute și constă în reducerea anxietații,adică a acelei frici neexplicabile care ne cuprinde pe mulți dintre noi în fața unei proceduri medicale,dar în același timp se instalează o stare de relaxare conștientă, o stare de bine, care duce pacientul pâna la hohote de râs fără un motiv precis.

    Metoda este noninvazivă si nu dă toleranta,odată scurgerea gazului fiind oprită se administrează pe masca oxigen timp de câteva minute si pacientul este gata să se dea jos de pe scaun, uneori chiar nu isi aminteste prea bine ce fel de intervenție a avut dar în toate cazurile pleacă cu zâmbetul pe buze și revine de fiecare dată curios si gata de o nouă încercare.

    Metoda este folosită mai ales la copii începând cu vârsta de 3 ani ,la copii care suferă de diferite grade de handicap dar si la adultii care au rămas cu teama de tratamente dentare înca din copilarie.

    Inhalosedarea nu are contraindicații evidente cu excepția cazurilor copiilor cu astm sau cu respirație orală pronunțata sau adulților care suferă de deviații de sept și alte obstrucționări ale căilor respiratorii.

  • Albirea dentara

    Albirea este o procedură sigură si eficientă, utilizată pentru a îndepărta colorațiile si petele de pe dinți, dar și pentru a deschide culoarea naturală a dinților, atunci când pacientul dorește acest lucru.

    Culoarea dinților este dată de stratul de dentină, care transpare prin smalț. Cu timpul, anumite substanțe colorate (din cafea, ceai ,vin roșu) pătrund prin smalț si se impregneaza în dentină, de unde nu mai pot fi îndepărtate printr-un simplu detartraj.

    Printre cauzele cele mai frecvente care determină apariția petelor se numară: consumul de cafea si de ceai, fumatul, anumite antibiotice, traumele dentare, fluorizarea excesivă.

  • Parodondologie

    Cuvântul „parodontal” iși are originea în greaca veche si înseamnă „in jurul dintelui”. Bolile parodontale sunt cauzate de bacterii care sub forma de placă microbiană sau tartru aderă de gingii, os si țesuturile înconjurătoare. Acest proces este de obicei nedureros în primele faze, dar consecințele bolii parodontale sunt severe dacă sunt lăsate netratate.

    Tipuri de boli parodontale:

    1.Gingivita: Placa bacteriană irita gingiile, făcându-le sensibile si sângerânde. Aceasta fază este încă reversibilă.

    2.Parodontita: Dacă nu este îndepărtată, placa microbiană se transformă în tartru. Continuând să crească, acesta împinge inserția gingivală spre rădăcină sau o îndepărtează de dinte. Se formează astfel pungi între dinte și gingie.

    3.Parodontita avansată: Boala continuă să avanseze, distrugând mai mult os și ligament parodontal. Dinții, chiar și cei sănătoși, pot deveni mobili, câteodată trebuind extrași.

  • Endodontie

    Endodonția este specialitatea care se ocupă cu tratamentul canalului radicular și reprezintă baza stomatologiei, deoarece durata de viată a dintelui depinde in primul rând de corectitudinea acestui tratament.

    Tratamentul de canal constă în îndepărtarea țesutului vascular nervos (a “nervului”) din canalele rădăcinilor, urmat apoi de curățarea, lărgirea și sterilizarea acestor canale și apoi de obturarea lor. Obturația de canal reprezintă ultima etapă a tratamentului endodontic și constă în sigilarea rădăcinilor cu materiale speciale, care previn infecțiile.

  • Detartraj,Periaj-Profilaxie dentară

    Cel mai simplu mod de a evita îmbolnăvirea structurilor aflate în cavitatea bucală este igiena corectă. În afară de periajul facut acasa, este foarte important să înțelegem importanța igienizării profesionale ce se face în cabinetul stomatologic. Dincolo de faptul că se obține o cavitate bucală “curățată profesional”, medicul depistează și eventuale afecțiuni în stadiu incipient, ce pot astfel fi remediate din timp, fară dureri, complicații și cu costuri minime.
    Pentru o dantură frumoasă și sănătoasă, profilaxia trebuie aplicată de la apariția primilor dinți de lapte si continuată toata viața.

    Se incepe cu un DETARTRAJ CU ULTRASUNETE care îndepartează tartrul și placa bacteriană aflate supragingival (vizibile pe suprafața dentară).
    Acțiunea ultrasonică a ansei ce se aplică pe dinti este completată de jetul de apa aruncat concomitent și care îndepărteaza reziduurile.

    Se continuă cu un PERIAJ PROFESIONAL al tuturor suprafețelor dentare, care are scopul de a îndepărta resturile (înlăturarea discomiilor – colorațiilor – dentare externe provocate de alimente sau fumat) de tartru și placa bacteriana restante precum și masarea gingiilor.
    Periajul completeaza detartrajul în sedința de profilaxie periodica (la 6 luni), dar este recomandat a se face și între aceste ședințe o data la 2 luni. În funcție de starea gingiilor se face cu o pasta de dinți terapeutica sau nu.

    Sedinta de profilaxie se incheie cu aplicarea pe dinti a unui jet de apă, aer și bicarbonat de sodium, așa-numitul AIR FLOW. Acesta are rolul de a îndeparta și ultimele resturi de placă și tartru de pe suprafețele dentare, precum și interdentar, acolo unde se ajunge cel mai greu. De asemenea, se obține o netezire perfectă a dinților și un ușor masaj gingival extreme de benefic.